vineri, 3 septembrie 2010

Shery uraste cuvantul "depinde". Este foarte aiurea cum sentimente altadata supreme au ajuns astazi sa fie relative, crede ea.
" - Mami, tati, ma iubiti?
  - Depinde... 
 - Huh? Cum adica? Depinde de ce?
  - De ce urmeaza sa ne ceri."
 Shery: Nu, oameni buni, nu "depinde"! Dragostea este absoluta, nu relativa. La fel ca adevarul.Nu poti sa minti cateodata, pentru ca "Scopul scuza mijloacele." Adevarul nu se raporteaza la consecinte.
Se pare ca in zilele noastre, oamenii au uitat de lucrurile absolute. Fie ca folosesc cuvantul "relativ","depinde", sau expresia "asa si asa", toti se refera la acelasi lucru: nimic nu e batut in cuie. Sau mai bine zis, niciodata sa nu spui niciodata. Insa ceea ce nu realizam noi, este ca exista lucruri la care ar trebui sa spunem: "NICIODATA!".
Sa luam discriminarea, de exemplu. Toti sunt de acord ca discriminarea nu este buna, dar asta pentru ca se gandesc la persoana lor. Se gandesc doar cum EI nu ar trebui sa fie discriminati, nu cum sa nu ii discrimineze pe altii.
Nu relativizati lucrurile care nu ar trebui niciodata relativizate, caci intr-o lume aflata in continua schimbare, in continua miscare, avem nevoie inca de valori absolute.

2 comentarii: